Troubleshooting LTC cgminer program


#1

Seems like I cannot get it right. I followed the instructions on wemineltc.com downloaded cgminer.exe version 3.5 setup a batch file connected to the stratum+tcp://global.wemineltc.com:3333 here is the specific batch file:


setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

C:\LiteCoin\cgminer\cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://global.wemineltc.com:3333 -u MoneyMaker90.1 -p x

However, when I double click it nothing happens. When I click the cgminer.exe I get this in the command prompt:

[2016-12-28 15:23:32] Started cgminer 3.5.0
[2016-12-28 15:23:32] ^[[1;32mDetected Btc devices total: 0^[[0m
[2016-12-28 15:23:32] No devices detected!
[2016-12-28 15:23:32] Waiting for USB hotplug devices or press q to quit
[2016-12-28 15:23:32] Need to specify at least one pool server.
URL: stratum+tcp://global.wemineltc.com:3333
Username: MoneyMaker90.1
Password: x

Then the command prompt disappears and nothing happens
Tried to do it in a command prompt window (by pulling up the command prompt through the start-up menu), however, I then get this repeating message:
[2016-12-28 15:23:36] Please check the details from the list below of the servers you have input
[2016-12-28 15:23:36] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
[2016-12-28 15:23:36] Pool: 0 URL: stratum+tcp://global.wemineltc.com:3333 User: MoneyMaker90.1 Password: x
[2016-12-28 15:23:36] Press any key to exit, or cgminer will try again in 15s.
[2016-12-28 15:24:52] No servers were found that could be used to get work from.
[2016-12-28 15:24:52] Please check the details from the list below of the servers you have input
[2016-12-28 15:24:52] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
[2016-12-28 15:24:52] Pool: 0 URL: stratum+tcp://global.wemineltc.com:3333 User: MoneyMaker90.1 Password: x
[2016-12-28 15:24:52] Press any key to exit, or cgminer will try again in 15s.
[2016-12-28 15:26:07] No servers were found that could be used to get work from.
[2016-12-28 15:26:07] Please check the details from the list below of the servers you have input
[2016-12-28 15:26:07] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
[2016-12-28 15:26:07] Pool: 0 URL: stratum+tcp://global.wemineltc.com:3333 User: MoneyMaker90.1 Password: x
[2016-12-28 15:26:07] Press any key to exit, or cgminer will try again in 15s.
[2016-12-28 15:27:22] No servers were found that could be used to get work from.
[2016-12-28 15:27:22] Please check the details from the list below of the servers you have input
[2016-12-28 15:27:22] Most likely you have input the wrong URL, forgotten to add a port, or have not set up workers
[2016-12-28 15:27:22] Pool: 0 URL: stratum+tcp://global.wemineltc.com:3333 User: MoneyMaker90.1 Password: x
[2016-12-28 15:27:22] Press any key to exit, or cgminer will try again in 15s.

How did I put in the wrong url? It was directly from wemineltc.com: https://www.wemineltc.com/gettingstarted is my port off?


#2

if you are trying to mine LTC with a GPU card…that is just silly…

if you want to try a good pool and easy setup try

www.litecoinpool.org

If this is a 'legit question on an asic miner or some such only the pool operators you are on can probably
help you thru this imho


#3

You dont need to specify the path of cgminer in the script typed in the batch file…delete c:/ … path and just have the script in the batch file say cgminer.exe -scrypt -o statum+tcp:// etc…


#4

also if your using asic I have found that cgminer works best if you run the batch file and let it start…after it says no devices detected… waiting for hotplug devices then plug in your usb asic…also use flag -hotplug 5 which will make your machine check for devices every 5 seconds.,…u cant change it in settings of cgminer once you get going though so its not constantly scanning


#5

I mine all the time with my gpu as a boost to my asics…need to have the correct flag for cgminer to run of -cd for nvida for cuda devices or -ocl for open cl /amd devices…also…make damn sure that your video card driver is exactly the same as the art work in the cgminer you are trying to use…if you have cgminer for cuda 8.0 and only have 7.5 driver installed it wont work…btw…ccminer works better for mining LTC than cgminer using GPUs