Author Topic: Disable GPU & other (cgminer)  (Read 38487 times)

Offline Orvis25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Disable GPU & other (cgminer)
« on: April 07, 2013, 01:45:53 AM »
Hey, so i am new to litecoin mining and am kind of a noob.

All i have leared has been via forums, but i canot for the life of me figure this one out.

I have 2 gpu's in my pc. 1x 5870 and 1x 5750

i have 2 bat files in my cgminer folder, one that runs both cards at start, and one i cant get working to disable one of the cards.

It shows gpu0 as my 5870 and gpu1 as my 5750 (works fine as fr as i am aware, handy input would be handy thou, liek how manualy set gpu 0 and one on intensity and fan speed individually in same bat.)

So this is the bat i will use for overnight / AFK mining so both cards are mining.
my 5870 givign off 80 kH/s
my 7750 givign off 65 Kh/s
Code:
color 0A
cgminer --scrypt --gpu-fan 100  -o http://ltc.kattare.com:9332 -u  Orvis25.1 -p x -I10 --worksize 256 -g 1


This is the code i am having trouble with thou.

i want my 5870 to remain unused so i can game on it, while my 7750 being set to mine in the background witch i hope would not produce any of those lagg issues as it is "disables adapter" in CCC (idk how to enable)

i have messed with this code for like 1 hr and i cant quite figure out how to get it to work. so here it is, any help would be appreciated on how to get the gpu0 (5870) disabled and unused during mining.
Code:
color 0A
cgminer --scrypt --gpu-fan 100 --disable-gpu -0 -o http://ltc.kattare.com:9332 -u  Orvis25.1 -p x -I10 --worksize 256 -g 1


Thanks in advance for the help!

ps: i heard you can also have cgminer mine on your cpu. is it even worth it? or just leave it alone on gpu?


Note:
5870 OC to 875/1250
7750 stock clock 700/1150
Phenom x4 965 @ 3.8GHZ
Asus M4a79t Delux

ccc V 13.1
cgminer v2.11.3





EDIT:

Also, i am trying out 2 different pools.
Burnsides (http://ltc.kattare.com/)
nushor's (http://ltc.nushor.net/index.php)

I notice when i use burnsides i have ALOT more stale work, but it pays out better (from what my understanding of pps vs pplns)
But on nushor's i have a lot of issues with resubmitting work.

Why is that?

Note:
gpu 0 = 5870
gou 1 = 5750


Also, im having some weird issue when i run my miner, if i set my 5870 (GPU0) to anything above I10 that it stopped accepting stuff (or VERY rarely accepts something).
so while my 5870 (gpu0) is "mining" 400 the server is only getting like 200 kH/s







but if i have it set to 10 it accepts stuff. (still not as often as gpu 1 thou)



And the has rates add up to what the site is recording (160 gpu1 + 80 gpu0 = about 240 on average)





Why is gpu 0 (5870) incapable of doing anything above 10 without taking a crap and stop accepting work?



Also, How do i stop all these pool Failures, prechash-stale, and communication fails adn what not? (this is on nushor's pool)
It goes strong for about 1/2 hr then it just dose this until i restart cgminer:





« Last Edit: April 07, 2013, 05:35:46 PM by Orvis25 »

Offline Ddos

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #1 on: April 08, 2013, 03:21:56 AM »
I got the same problem with cgminer , you should try reaper

Offline Malak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #2 on: April 08, 2013, 11:26:04 PM »
Man, it took me an hour to read the questions. lol
LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi

Kamikaze Game: http://litecoinkamikaze.com/ref/8317

Offline Orvis25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #3 on: April 09, 2013, 03:05:16 AM »
Man, it took me an hour to read the questions. lol

Yet you have absolutely no answers?

man is ANYONE able to help me -.-

Offline Malak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #4 on: April 09, 2013, 12:29:32 PM »
Sorry, I'm a noob moreso than you.  :-D
LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi

Kamikaze Game: http://litecoinkamikaze.com/ref/8317

Offline Orvis25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #5 on: April 11, 2013, 07:25:33 PM »
Bump.

Still Need help here :/

Offline Malak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #6 on: April 11, 2013, 07:56:45 PM »
I tried kattare and had issues also. notroll and coinotron are having issues.

trying this tonight:

http://forum.litecoin.net/index.php/topic,1713.0.html
LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi

Kamikaze Game: http://litecoinkamikaze.com/ref/8317

Offline Orvis25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #7 on: April 14, 2013, 02:59:59 AM »
Bump,

Still need help.

If anything can be answered, can some one PLZ help me with getting my hash rate up? my 5870 refuses to produce a hash rate above 310 on I12 before it starts no longer accepting work.

Offline Malak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #8 on: April 14, 2013, 11:36:05 AM »
Trying using settings from:

https://github.com/litecoin-project/litecoin/wiki/Mining-hardware-comparison#wiki-ATI_AMD_GPUs

and a different pool.

Have you tried mining-foreman.org? I've been on there all weekend with zero issues. We could use the help. 18 hours since the last block, ugh.
LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi

Kamikaze Game: http://litecoinkamikaze.com/ref/8317

Offline Orvis25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #9 on: April 14, 2013, 04:24:21 PM »
Trying using settings from:

https://github.com/litecoin-project/litecoin/wiki/Mining-hardware-comparison#wiki-ATI_AMD_GPUs

and a different pool.

Have you tried mining-foreman.org? I've been on there all weekend with zero issues. We could use the help. 18 hours since the last block, ugh.

no i have not, the code i am using is above. Do i just copy the code and paste it into my .bat launch file? How do i set up 2 individual cards in one bat (if possible) so that my 7750 and my 5870 have 2 different settings.

Also, i tried out that pool, no i am still getting same issue were if i choose an intensity over 12 on my gpu0 (5870) then it stops accepting work. But i am however getting less stale work.


at I 18 (on 5870)



At I 12 (on 5870)




Offline Malak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #10 on: April 14, 2013, 04:46:41 PM »
You can have two separate launch bats with -d 0 for first card and -d 1 for second card or just do like -memclock 1050,900 (commas separating values for each card, with dev 0 being the first. But I don't have two cards running yet. Check-out the readme with cgminer - it is pretty extensive.
LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi

Kamikaze Game: http://litecoinkamikaze.com/ref/8317

Offline Orvis25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #11 on: April 14, 2013, 05:41:57 PM »
You can have two separate launch bats with -d 0 for first card and -d 1 for second card or just do like -memclock 1050,900 (commas separating values for each card, with dev 0 being the first. But I don't have two cards running yet. Check-out the readme with cgminer - it is pretty extensive.

di i have to set 2 individual workers for this? or can i run both miners under one mining profile (my miner on the website)

Offline Malak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #12 on: April 14, 2013, 05:48:56 PM »
I was told you can use the same worker. Thought that was strange. Let me know if it works. Might be better to use two so you can track the cards individually.
LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi

Kamikaze Game: http://litecoinkamikaze.com/ref/8317

Offline Orvis25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #13 on: April 14, 2013, 06:03:50 PM »
I was told you can use the same worker. Thought that was strange. Let me know if it works. Might be better to use two so you can track the cards individually.

No, it still is not accepting work for me, i still have to keep my 5870 on I12 so it accepts work.

This is its bat code:

*5870*

color 0A
cgminer --scrypt --gpu-fan 100  -o mining-foreman.org:10341 -u  Orvis25.2 -p x -I12 --worksize 256 -g 1 -d 1



*5750*

color 0A
cgminer --scrypt --gpu-fan 100  -o mining-foreman.org:10341 -u  Orvis25.1 -p x -I18 --worksize 256 -g 1 -d 0


Any input on my code would be appreciated.

Note: you asked if running the -d removes the card form the cgminer. it dose not, it dose the same thing manualy disabling it dose. It shows both cards (gpu0, 1) and whatever -d # i had is automatically disabled on bat launtch, but i can rein-able it buy g -> e -> GPU #


Offline Malak

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
Re: Disable GPU & other (cgminer)
« Reply #14 on: April 14, 2013, 06:11:14 PM »
I would let it autofan. Also, normally a space after "I", but may not matter. Have you set the voltages and memclock per those model cards? Also, what about the setx statement:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

before the cls
LTC: LdxgJQLUdr8hZ79BV5AYbxkBUdaXctXAPi

Kamikaze Game: http://litecoinkamikaze.com/ref/8317